News

Završena konferencija Meeting G2.1 – susret poslovne i iseljene poslovne Hrvatske

12193373_1697174573827466_4115440231022120343_n

Četvrti dan, 29. listopada, u organizaciji HAMAG-BICRO, sudionici su posjetili Biocentar na Borongaju gdje su ih dočekali Dubravko Kičić, predsjednik uprave i izvršni direktor BioCentra i Sanja Šale, direktorica za istraživanje i transfer tehnologije i članica uprave koji su ih proveli kroz centar i njegove vitalne dijelove. BIOCentar omogućuje i uspostavlja mrežu kontakata s institucijama, kompanijama i pojedincima koji su direktno i indirektno povezani s bioznanostima. Na jednom mjestu korisnici mogu iznajmljivati laboratorije, koristiti svu potrebnu opremu i ostale prateće prostorije, dobiti sve potrebne savjete za razvoj tvrtke i educirati zaposlenike kako bi se njihove biotehnološke tvrtke čim prije razvile i postale konkurentne.

Nakon toga sudionici konferencije uputili su se u Hrvatsku Gospodarsku Komoru, gdje su ih dočekali Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore i Saša Bukovac, pomoćnik direktora Sektora za međunarodne poslove HGK. Na skupu se razgovaralo o temeljima za osnivanje Hrvatske (virtualne) svjetske gospodarske komore. Marko Šantić, predsjednik Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine, upoznao nas je s investicijskim prilikama u BiH.

Sudionici su zatim posjetili trg Svetog Marka i Vladu Republike Hrvatske gdje su ih primili Darija Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost i Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i športa, a direktora Meetinga G2.1, Josipa Hrgetića, uz još dva sudionika, primio je i premijer Zoran Milanović.

Peti dan konferencije, kao šećer na kraju, sudionicima je organiziran izlet u Aquapark Adamovec i Ambientpark kako bi i sami mogli vidjeti pozitivan primjer poslovanja u RH, primjer dobre prakse poduzetnika – povratnika.