News

NAJAVA / Pre-Meeting: Hrvati zajedno u biznisu, 29.lipnja

G2 portal

Predstavljanje Projekta G2 i 2. poslovne konferencije pod nazivom MEETING G2.2: Hrvati zajedno u biznisu, održat će se, 29. lipnja u Kongresnom centru Forum, Radnička 50/1, Zagreb s početkom u 10:30 sati uz registraciju od 10:00 do 10:30 sati.

Projekt G2 – MEETING G2 & BUSINESS G2 predstavit će direktor projekta, Josip Hrgetić, povratnik iz Venezuele te predstavnici G2 tima – Māra Vītols – Hrgetić, Aco Momčilović, Antun Krešimir Buterin i Lidija Šimrak.

Nakon predstavljanja projekta G2 predviđena je panel diskusija: Jačanje poslovnog povezivanja domovinske i iseljene Hrvatske.

Među ostalima, u diskusiji će sudjelovati pomoćnik ministra vanjskih i europskih poslova za gospodarske poslove Joseph Gene Petrić i voditeljica Službe za bilateralne gospodarske poslove Emilija Vučinić-Margeta, povratnik iz Australije, odvjetnik, potpredsjednik Transparency Internationala Hrvatska i predsjednik Azijsko-pacifičke gospodarske komore Don Markušić, voditelj radnog odbora za gospodarstvo Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke Žarko Tomašić i predstavnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Za kraj smo predvidjeli druženje uz osvježenje.

Program
Pre-Meeting: Hrvati zajedno u biznisu,
Srijeda 29.06.2016. od 10 do 13h u FORUMU Zagreb

10.00h              Registracija

10.30h              Predstavljanje projekta G2 – Meeting G2 & Business G2

11.00h              Panel diskusija: Jačanje poslovnog povezivanja domovinske i iseljene Hrvatske

12.00h              Druženje uz osvježenje

Podsjećamo, MEETING G2 je konferencija usmjerena na poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske, koja će se – pod nazivom MEETING G2.2. – održati od 10. do 12. listopada ove godine u Zagrebu, u Kongresnom centru FORUM Zagreb.

Riječ je o nastavku poslovne konferencije MEETING G2.1 održanoj u listopadu 2015. godine kojoj su svojim prisustvom uvelike pridonijeli i Predsjednica RH gđa. Kolinda Grabar-Kitarović i Premijer RH g. Zoran Milanović. Konferencija MEETING G2.1, održana pod pokroviteljstvom Predsjednice RH i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, lani je privukla 50 hrvatskih poslovnih ljudi iz 18 zemalja s gotovo svih kontinenata.

Organizator konferencije multidisciplinarna je skupina Hrvata iz dijaspore i domovine, čiji je cilj umrežiti poslovnu domovinsku i iseljenu Hrvatsku te raditi na povećanju ulaganja dijaspore u domovinu. Uvjereni smo da Hrvatska ima golem neiskorišteni potencijal i vrlo dobru kvalitetu života, a čvrsto vjerujemo da Hrvatska zapravo ima 8 milijuna stanovnika, a ne samo 4,5!